CMEPIUS

15 let

Letos obeležujemo 15 let CMEPIUS-a kot samostojnega javnega zavoda, katerega vizijo, vrednote in poslanstvo velja na tem mestu še enkrat posebej izpostaviti: naše poslanstvo je, da z mednarodnim sodelovanjem spodbujamo, razvijamo in povezujemo znanje, ljudi in izkušnje v izobraževalnem prostoru.

23. 5. 2019

Virtualno okolje

Naša vizija je postati prepoznavna, povezovalna institucija v nacionalnem in širšem prostoru na področju mednarodnega sodelovanja v izobraževanju ter pomemben partner pri ustvarjanju kakovostnega, v svet odprtega slovenskega izobraževanja.

Skozi 15letno delovanje in vse dogodke, usposabljanja, delavnice, seminarje in delovne skupine skušamo zapisano tudi uresničevati. Valorizacijska konferenca ni izjema. Vsako leto nastaja s sodelovanjem, povezovanjem in prepletanjem domačih, po potrebi pa tudi tujih strokovnjakov.

Pri njeni pripravi nas vodijo naše vrednote, za katere verjamemo, da se odražajo pri našem delu: kakovost in odličnost, družbena odgovornost, delo s srcem, učenje in znanje ter odgovornost in integriteta.

Letos, bolj kot kadarkoli prej, dajemo glas, vlogo in prostor našim deležnikom, projektom, s katerimi že 15 let pletemo skupno zgodbo. Ker verjamemo, da imajo zgodbe najmočnejši učinek prenosa povedanega na udeleženca, bo letošnja valorizacijska konferenca ena sama velika zgodba. To bo zgodba, namenjena strokovnemu in osebnem razvoju učitelja (pri tem mislimo na vlogo učitelja v najširšem smislu, in sicer od vzgojitelja do izobraževalca odraslih), ki se je izoblikoval skozi mednarodne projekte, sodelovanja, partnerstva, mobilnosti.

Mi zgodbe deloma že poznamo, saj so dostikrat skrite in nenapisane v poročilih projektov. Velikokrat so srčne, posebne in osebne; so tiste prave zgodbe, katerim prisluhnemo in jih posrkamo z vsemi čutili. Zgodbe, ki nas naježijo, ob njih včasih tudi zajokamo, predvsem pa nam ob njih zaigra srce. So zgodbe, zaradi katerih se spreminja človek, institucija in širši prostor. Ker smo prepričani, da je prav srce vsakega učitelja tisto, kar najbolj šteje v učilnici, posvečamo letošnjo konferenco osebnemu, strokovnemu in institucionalnemu razvoju učitelja, ki je posledica mednarodnega sodelovanja ali mobilnosti. Vse se začne in konča s človekom in učitelj s svojim delovanjem vpliva na razvoj vseh ravni, ki jih želimo nasloviti.

Pridružite se nam in spremljajte naše zgodbe na CMEPIUS Facebook profilu.