USTVARJALCI KONFERENCE

ALENKA FLANDER

je direktorica CMEPIUS-a že drugi mandat. Je ambasadorka kakovosti, odgovornosti, vrednote dela s srcem in učenja. V času njenega vodenja je CMEPIUS bolj kot kadarkoli prej okrepil svojo strokovno vlogo v slovenskem prostoru, obenem pa se je tudi v mednarodnih skupinah in projektih odlikoval kot primer dobre prakse. Kot agencija največjega evropskega programa Erasmus+, je CMEPIUS vsako leto deležen predvsem pohval.

TATJANA GULIČ

je predana učiteljica matematike in fizike, ambasadorka eTwinning programa, ki s pomočjo mednarodnega sodelovanja uvaja inovacije v svoj razred, spodbuja medpredmetno povezovanje in šolske time. Kot strokovnjakinja svojega področja, je soavtorica številnih učbenikov, pionir marsikatere nove metode dela in še bi lahko naštevali. Tatjana je srčna učiteljica, ki že dolga leta spodbuja, navdihuje in spreminja nadobudne učence. Njeno delo predstavlja vse, v kar tudi na CMEPIUS-u verjamemo, spodbujamo, negujemo in širimo. Srečni smo, da jo boste na tokratni konferenci lahko slišali z njenim prispevkom na temo poslanstva učitelja, pa naj si bo ta v razredu, predavalnici, sobi vrtca ali prostorih organizacije za izobraževanje odraslih.

 

MARKO JUHANT

je človek, ki ga zagotovo pozna vsak, ki dela v izobraževanju. Je avtor številnih knjig in prispevkov na temo vzgoje in izobraževanja. Svoje znanje prenaša tako na učitelje kot na otroke in starše. Marko je med drugim tudi član skupnosti Učenje za življenje, ki povezuje znanja in ljudi za polnost življenja v resničnem, dobrem in lepem. Z nami bo tokrat delil svoje videnje, znanje in izkušnje v okviru okrogle mize.

NEŽA PAJNIČ

je vodja programa Erasmus+ za področje izobraževanja, usposabljanja in športa v Sloveniji. Poleg tega, da vodi ekipo ljudi, ki zavzeto koordinira program, skrbi za kakovost in strokovnost, je človek neštetih aktivnosti, katerih rdeča nit je humanost in srčnost. Nedvomno je na CMEPIUS-u oseba, ki največkrat doživi sončni vzhod z najlepšimi razgledi.

GABI ČAČINOVIČ VOGRINČIČ

je profesorica na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani. Kot psihologinja, ki je študirala tudi v tujini, veliko svojega časa namenja družini in družinski terapiji. Zase pravi, da uživa v svojem delu, kar se nedvomno pozna tudi na vseh, ki jo poslušajo. Na letošnji konferenci se nam ponovno pridružuje kot sogovornica okrogle mize, posvečene učitelju 21. stoletja.

DIJANA ČATAKOVIĆ

je neverjetna oseba; študentka prava, svetovljanka, hči srčnih staršev iz BIH, ki sta v Sloveniji našla varen pristan. To srčnost Dijana širi, kamorkoli zaide. Zavzeta borka za pravice in pravičnost je na vsakem koraku pozorna na naravo in na naš planet. Če je ne najdete v Sloveniji na rolki ali surfu, jo dobite v družinskem lokalu v mali islandski vasici Hellnar. V okviru okrogle mize bo z nami delila svoj pogled in želje po učitelju, ki jo navdihuje in motivira.

JAN ŽITNIK

je profesor na Ekonomski šoli v Ljubljani, kjer združuje in predaja znanja s področja poslovne informatike, ekonomije in glasbe. Pritegnil nas je na enem izmed naših dogodkov in zato smo želeli, da z nami tudi tokrat deli svoje zgodbe. Je profesor, ki želi, da dijaki tudi po zvonjenju za konec ure, njegovih predavanj ne bi želeli zapustiti. Včasih mu pri tem pomagata tudi George (Clooney) in Jennifer (Aniston).

KARMEN KOSEM

ima pomembno vlogo na Ljudski univerzi v Kranju. Poučuje odrasle, da končajo osnovno ali sredno šolo in si na ta način pridobijo izobrazbo. Poleg tega jim tudi svetuje in informira na njihovi poklicni ali izobraževalni poti. Predana je strokovnem razvoju na področju jezika, pa tudi osebnem razvoju.

NADA VERBIČ

je ravnateljica vrtca Jelka, ki ga v slovenskem prostoru na področju mednarodnega sodelovanja že dolga leta omenjamo kot primer dobre prakse. Vloga in podpora vodje je pomembna za razvoj slehernega izobraževalnega zavoda in Nada je na tem področju vzor, saj v vrtcu nenehno uvajajo novosti in izboljšave pri svojih aktivnostih. Vrednote, ki jih sama tako zelo ceni in jim sledi pri svojem delovanju, so zelo podobne našim.

SAŠO DOLENC

fizik in filozof, ki skrbi za to, da čim širša množica razume znanost. Med drugim je še posebej pozoren na mlade. To dela preko svojega spletnega časnika Kvarkadabra in preko številnih nastopov in prispevkov. Verjame, da so hvaležni in sočutni posamezniki na boljši poti do uspeha. Mi pa smo hvaležni, da bo tokrat z nami in zaključil našo konferenco.


MODERATORJI TEMATSKIH SKLOPOV

URŠKA SLAPŠAK in BOŽIDAR GRIGIĆ

Urška je kot nekdanja učiteljica posvojila področje poklicnega in strokovnega izobraževanja, pri čemer je spletla trdne, strokovne in srčne vezi z ravnatelji in koordinatorji projektov, ki jih izvajajo naše šole. Praktično ni več šole, ki ne bi bila mednarodno aktivna. Božidar, ki je svoje izkušnje dobival na Centru RS za poklicno izobraževanje, pri nas uspešno združuje področje razvoja kompetenc, visokega šolstva in mednarodne dimenzije v programu Erasmus+. Njuna kemija se izraža v nenehnem dopolnjevanju, kar se vidi tudi v njunem srčnem in obenem strokovnem delu, zato jima je bila dodeljena skrb za tematski sklop, namenjen strokovnem razvoju.

ANA STANOVNIK PERČIČ in URŠKA ŠRAJ

Ana in Urška na CMEPIUS-u skrbita za začetni in zaključni del izobraževalne vertikale, ki je aktivna v mednarodnih projektih. Urška je enciklopedija šolskih projektov Erasmus+ ob spremljavi eTwinning-a, Ana pa se zavzema, da ima tudi izobraževanje odraslih svoje vidno mesto in sredstva v programu. Marsikdaj je namreč to področje podhranjeno, vendar Ani včasih uspevajo tudi čudeži. Obe združuje prizadevnost, zavzetost in skrb za svoje področje in za ljudi, s katerimi ga razvijata. Posledično sta sprejeli tudi izziv, da varno popeljeta udeležence skozi prvi tematski sklop, namenjen osebnemu razvoju učiteljev.

JELENA ŠTRBAC NEMEC in ANJA DOLŽAN

Jelena je prišla k nam kot oseba, ki je že leta zelo aktivna na področju visokega šolstva in ki si prizadeva za kakovost, odličnost in strokovnost ter razvoj. Tako tudi pri nas skrbi za del programa Erasmus+, ki mu je namenjeno največ pozornosti in sredstev – mobilnost v visokem šolstvu. Anja skrbi za področje splošnega šolskega izobraževanja, uvaja novosti in zavzeto promovira prvo mednarodno izkušnjo za vsako izobraževalno institucijo; če je to Svet v učilnici, še toliko bolje. Obe sta osebi širine in zato je njun tematski sklop namenjen širšemu institucionalnemu razvoju.

PETRA BEVEK

je na CMEPIUS-u vodja sektorja, v katerem se združujejo vse raznolikosti in komplementarne aktivnosti Erasmus+ programu. In tako kot je bogato pester njen sektor, ki dopolnjuje ekipo, ki dela na programu Erasmus+, tako je tudi Petra človek neštetih barv, sposobnosti in dejanj. Kot antropologinja in ljubiteljica jezikov je rojena za komuniciranje, nastopanje, moderiranje in zato njej ta vloga na letošnji konferenci.

LINA BOBOVNIK

je na CMEPIUS-u organizatorica dogodkov. V letih njenega dela v tej vlogi je svoje znanje in veščine izpopolnila in dovršila do te mere, da so naši dogodki tehnično in organizacijsko zelo na visokem nivoju. Spletla si je mrežo zunanjih sodelavcev, na podlagi katere zagotavlja kakovost in odličnost, in sicer tako v odnosih kot storitvah. Lina je tudi na CMEPIUS-u tisto sonce, ki sveti na vse.

MARJA MEDVED

je oseba, ki bdi nad vsebino konference. Za Marjo ni nič nemogoče in če si želimo nekoga, da bi sodeloval z nami, ga bo s svojo srčnostjo in utemeljenimi razlogi tudi dobila. Z veliko vnemo, zavzetostjo in predanostjo skupaj s kolegi skrbi za vsakoletni program konference, za katerega želi, da udeležencem pusti spomin, ki ostane, predvsem v njihovem srcu. Pristnost, srčnost, veselje in nasmeh širi Marja že vsa ta leta na CMEPIUS-u in izven.

Ste na arhivski strani. Vrnite se na aktualno spletno stran konference